året 2011

Tänkte summera året lite här nedan i korta drag!
Nyårsafton 2011

Januari:
David var ju i Sverige över jul och nyår, vilket var helt fantastiskt. Han fick träffa min familj och mina vänner för första gången och jag tror han godkändes snabbt :) När vi väl tog avsked på arlanda så var det sjukt jobbigt eftersom vi inte visste nästa gång vi skulle ses, vi väntade ju på att jag skulle få intervju-datum osv för visumet.
Annars i januari så fyllde jag 22år, började jobba extra på ett dagis och i slutet av månaden så började jag även övningsköra.
Vi hade inte bokstäver till att skriva år, så jag skrev yes! istället :P
Februari:
Åter igen väntan på allt pappersarbete inför visumet, massa övningskörning och lite dagisjobb. Plus att jag saknade David.
Mars:
Fick jag paket från Svenska ambassaden i Sthlm och det var då det började hända saker, fyllde i allt jag skulle och skickade sedan in allt. Drog mig på en liten norrlandsturné och hälsade på lite vänner och jag hade finbesök av min fina vän Lola och i samband med hennes visit fick jag mitt intervju-datum av ambassaden i Sthlm. Plus att jag saknade David.
Så här glad vad jag!
Fina Lola! <3
April:
Den 6 April hade jag min intervju på amerikanska ambassaden i Sthlm plus en läkarundersökning samma dag, jag sov hos mina fina släktningar som bor mitt i sthlm så det var sjukt smidigt. Jag var jättenervös men allt gick bra och de sa att de skulle skicka hem visumet till mig inom några dagar. Jag kunde inte riktigt förstå att det var sant! Äntligen liksom! Fick visumet drygt en vecka senare och då beställdes en oneway-ticket till Omaha, Nebraska. :) Jag hade även min uppkörning den 28april, i och med att den var så nära mitt avresedatum(vilket var bara en vecka efter) så tänkte jag bära eller brista jag har ju iallafall lärt mig att köra bil... Men jag klarade det galant! och jag har nog aldrig varit så stolt över mig själv, jag klarade något jag inte velat göra. April var en månad av massa kvalitetstid med alla i min familj, eller det känns som jag försökte ta vara på tiden sedan jag kom tillbaka från London ganska bra och umgås med familj och vänner vilket känns bra så här i efter hand.
Maj:
De sista dagarna i Sverige var ganska hektiska, mycket att göra minns jag och många att hinna med att träffa och sedan när jag väl satt på första planet som skulle ta mig till Chicago där jag sedan skulle byta så var jag så uttråkad. Hatar verkligen att flyga själv när det gäller långa sträckor. Men när jag sedan kom fram till Omaha och fick se David stå där och vänta på mig, så kunde jag inte riktigt tro att det var sant! Så fantastiskt att vara tillbaka i varandras armar igen och veta att vi inte behövde skiljas åt igen. <3 Den här månaden var väldigt innehållsrik, helgen efter jag kom så träffade jag mina svärföräldrar första gången och Jag och David fick äntligen gifta oss! Sedan var vi till Denver på begravning och träffade hela Davids släkt och i samma veva så var vi till Las Vegas när Davids bror gifte sig, en så sjukt rolig weekend i Vegas. Jag var lite chockad över hur varmt det var i Omaha också, hade ingen aning om att det skulle vara så kvavt och att det skulle hålla i sig flera månader.
Juni/Juli:
Var två månader som var sjukt varma, vi njöt mycket av solen (när det väl gick att vara ute). Jag stickade en tröja och vi fick äntligen våra efterlängtade möbler som vi beställt :) Sedan var jag även på min första baseboll match och kollade massa på olika serier.
Augusti:
David fyllde år, jag lagade english breakfast och bakade morotskaka. MAMMA KOM PÅ BESÖK! Det var så mysigt så, jag är så tacksam att hon kom! Vi hade våran "bröllopsmottagning" i Denver med massa roligheter. Sedan så var jag och lämnade mina fingeravtryck för mitt Greencard! En väldigt fin månad!! <3
September:
Köpte nya glasögon och jag fick mitt efterlängtade GREENCARD!! Jag virkade en hel massa och sedan var det massa chillande, det var även i slutet av september vi bestämde oss för att vi var klar med att bo i förorten och att det vad dags att flytta downtown. Sjukt bra beslut!!!
Oktober:
Vi var till Denver på en intensiv helg, med minnescermoni, familje mys och IKEA. Jag blev kär i Felicity och nästan sträck-kollade på alla säsonger :)
November:
Första snön kom, och försvann lika kvickt. Jag var på min första formella tillställning med flygvapnet när David examinerade från ALS. Vi flyttade, det gick relativt smidigt men usch för att flyttstäda säger jag bara! Sedan så firade jag min första Thanksgiving och svärföräldrarna var på besök, otroligt mysigt!
December:
Jag var på arbetsintervju, fick jobbet och började sedan jobba. Vi firade våran första jul tillsammans som gifta, lugn och stillsam med bara oss två vilket var otroligt mysigt!
image description


Året i sig har varit ganska utmanande, jag har fått behöva massor av saker som är "outside my comfort zone" så att säga. Det har varit väldigt lärorikt och jag är verkligen så otroligt tacksam att få vara här med David. Tacksam är jag också för Skype/internet så jag kan hålla kontakten med nära och kära hemma i Sverige! Jag ser fram emot vad 2012 har att erbjuda och jag hoppas på det bästa.

Så här taggad är jag för nya året! ;P

grå fredag.

Vaknade upp idag till en ledig dag, tänkte jag... tog det lugn till en början åt frukost i lugn och ro och sedan efter en stund gick jag till gymmet. Men där ringde min telefon, det var en av mina arbetskamrater som var sjuk och undrade om jag kunde ta hennes pass. Eftersom jag inte direkt hade något planerat och har svårt att säga nej, så sa jag självklart att jag gör det åt dig. Nu har jag just kommit hem och är helt matt, ska väl se till att tvätta lite kläder så vi slipper göra det i helgen och kanske damma lite, vet inte om jag pallar att köra en vanlig städning, vi ska ju ändå städa bort julen om någon dag. Några planer för hur nyårsafton ska firas har vi direkt inte, jag funderar på att laga trerättersmiddag och bara mysa. Det kommer kännas konstigt att fira utan mitt fina tjej-gäng hemma i Sundsvall, det känns som vi har firat tillsammans i några år så det kommer kännas lite konstigt. Men vi är med varandra i tanken <3 Alltid! Hoppas ni har en fin fredag med massa fredagsmys! kärlek till er <3

Dagens middag!

Kyckling-terayaki Wok med nudlar och jordnötssås :)

Som önskat!

Här kommer receptet de något så sjukligt goda havrekakor som jag totalt har blivit förälskad i! Baka och Enjoy!

Ingredienser:
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 krm salt
2 1/2 dl farin
4 dl havregryn
1 dl hackade nötter av något slag ex. hasselnötter, valnötter eller pekannötter
(1dl hackad block choklad)
1 tsk vaniljsocker
1 dl matolja
1/2 dl vatten

Gör så här:
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, farin, havregryn, nötter, choklad och vaniljsocker i en skål. Tillsätt olja och vatten och rör ihop allt till en smet. Klicka ut smeten på smord plåt med ca 5 cm mellanrum, eftersom kakorna flyter ut under gräddningen.

Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 10 minuter/plåt eller tills kakorna är gyllenbruna. Låt kakorna svalna någon minut, lossa dem och lägg dem på bakgaller att kallna.

Anledningen till att jag skriver chokladen inom parentes är för att jag inte stoppar i den i smeten utan, jag smälter choklad istället när kakorna är klara och doppar två av sidorna i den istället. Jag tycker det är godare! Sedan idag så hade jag i 1dl pecan nötter och ca 1 dl kokosflingor, och det blev sjukt gott.


Uploaded from the Photobucket iPhone App

Så tacksam!

Jag är så tacksam att fått ha David hemma i 4 dagar i rad, så vi bara riktigt fick rå om varandra och göra precis vad vi ville.

Ibland känns det verkligen som en dröm att jag har hittat någon som kompletterar mig som David gör, någon som ser till att jag känner mig älskad och speciell varje dag. Jag tycker det är fantastiskt hur kärleken för honom bara blir starkare och starkare för varje dag som går.

Idag har jag bakat havrekakor (igen!) och nu väntar jag på att få bli upphämtat av Hope, så jag ska få se hennes place och lära henne sticka :)

jobbig arbetsdag.

kom just hem från jobbet, jobbade bara 16 minuter idag innan de sa att jag kunde gå hem eftersom de inte var några kunder. Jag tackade för det, David är ju ledig idag med så vi ska iväg och uträtta lite ärrenden och kanske gå på bio.
Idag har jag på mig ny tröja och ett par nya byxor som jag fick i julklapp, vad tycks?
byxorna syns knappt, men de är blåa faktiskt. Tröjan är jag så kär i! :D

God Helg!

Hoppas ni har en underbar jul, vi har haft en lugn och fin jul precis vad jag behövde. Tänkte bara komma in och önska er en GodJul så här mitt i julhelgen :P
Jag återkommer på tisdag då julen är över :)
massa kärlek till er <3

tagit helg för julen.

Kom just hem från jobbet, fått min första löne-check.. den var inte på så mycket då jag bara jobbat en vecka av de två som man fick betalt för nu. Vi får lönen utbetalad i två omgångar, vilket är ganska bra tycker jag :)
Men nu har jag tagit helg iallafall, SKÖNT! Just det, igår när jag jobbade skar jag mig rejält i fingret.. men inte så pass att jag behövde åka till sjukhuset, det var ändå ganska djupt men som den scout jag var så tryckte jag på en gång på fingret för att stoppa blodet och höll fingret högt. Sen var det bara att plåstra om och fortsätta att jobba :P
Nu har jag unnat mig en av havrekakorna som jag gjorde häromdagen, de blev snuskigt goda! Till det blev det även ett glas must, tack mamma för att du skickade must till sodastreamen den smakar faktiskt nästintill likadant som den vanliga :)

man kan se mitt fina plåstrade finger på bilden ;P

Dagens böl.

Ibland förvånar jag mig själv hur känslig jag är och hur nära jag har till tårar, jag var i gymmet i morse höll på att träna magen när det är teen mom på tv och det är en av tjejerna som får sitt barn. huxflux så ligger jag där och tårarna börjar rinna och jag får nästan hejda mig för att inte börja gråta ljudligt, tur nog så var jag själv i gymmet. Men de har en kamera så de som sitter på kontoret kan se en, så jag vill ju inte verka konstig.. kanske bli igenkänd som tjejen som gråter när hon tränar eller något liknande :P
Men det är något med barnafödsel som mina känslor inte går att hejdas, jag tycker det är så otroligt fin på något sätt. Och kan säga från erfarenhet att jag blir likadan i verkligheten, var ju med när min syster födde sin första dotter. <3 Det kanske är därför jag är så känslig så här i efterhand.
Jag längtar tills det blir vår tur, men det blir nog inte än på ett tag!
Hoppas ni har en bra onsdag, jag ska snart iväg och jobba :)
kärlek till er <3

dagens.

Idag är jag ledig, så jag har äntligen fått iväg lite kort och sånt som legat här hemma och väntat på att bli iväg skickat. Har just gräddat färdig några havrekakor som jag ska doppa sidorna i när de svalnat i choklad, lite gott ska man väl ha till jul iallafall :) Men kom på en lista jag skulle vilja göra!
5 saker som man tänker "åh, så skönt" när de väl händer!
  • när man har stått och lagat mat ett tag med fläkten på och äntligen får slå av den.
  • när man för dagen har tagit på sig sina tightaste jeans(utan stretch) och sedan får för sig att gå och förtära italiensk-buffé.. så är stunden när man kommer hem eller är på affären om man har en lång tröja får knäppa upp knappen i byxorna! Befrielse!! (hände mig förra veckan)
  • när man sitter på en buss och bara vill sova och det är några tjattriga medpassagerare som pratar högt och väsnas.. när de äntligen kliver av! YES!
  • när man är så där otroligt kissnödig, nästan så man kissar på sig när man väl ser toaletten.. vilken känsla det är när man väl får tömmas.
  • när man har genomlidigt en situation som man inte sett fram emot, men när man väl gör det så tänker man "att det var ju inte så farligt".
skulle nog kunna komma på hur många som helst :P hahah. så kul har jag just nu, är det någon som har någon mer att tillägga?

Fin helg, men den gick på tok för fort.

Varför är det alltid så? När man har massa saker att se fram emot så tar helgen slut så fort, allt roligt gör liksom att tiden känns som det går fortare.
Det blev dock inte någon julfest i fredags, jag hade en dålig kväll.. och det kändes verkligen som om allt jobbigt i världen låg på min axlar. Allt kändes så tungt, men tack och lov så har jag en man som han hålla om mig när det känns som det inte finns något ljus alls i mörkret jag fastnat i förtillfället och då känns det lättare.
Lördagen var mysig, vi tog en sväng till köpcentret.. men det var ju nästintill omöjligt att hitta parkering så här helgen innan jul. Men vi hittade en tillslut! Sedan på kvällen hade vi dejtnight, åt otroligt gott på ett italienskt ställe. Jag är en sån där person som kan gråta för mina lilla, eller när jag tycker att något är fantastiskt, vackert och till och med gott. Maten på det här stället gjorde mig rörd! (jag vet jag är lite konstig) men Så sjukt gott! Sedan gick vi på bio och såg Newyears Eve, den var ganska bra. Inte så där hysteriskt, men ändå okej bra :)
Igår så hade vi middagsbesök, jag lagade mammas kyckling curry och pepparcurry. De vill testa på singalesisk curry och de fick de och det vart väldigt lyckat och omtyckt. Sedan till efterrätt hade jag gjort pannacotta med jordgubbssås, nå så vidrigt GOTT! helt sjukt!
En väldigt lyckad och mysig helg, men det kunde som sagt fått varit längre!
hoppas ni har haft en underbar helg :)
kärlek till er <3

extra jobb.

Jobbade extra idag, det var en tjej som fyllde år igår och skulle firas hemma idag så jag tog hennes pass. Jag har som svårt att säga nej när jag inte riktigt har något planerat. Men nu är jag lagomt mör, tagit telefonbeställningar (vilket är läskigt, eftersom jag inte är en telefon människa) och sedan även stått och tagit emot beställningar. Kul, men lite läskigt på samma gång :)
Men nu är det HELG!!!
Hoppas ni har en mysig fredags kväll.
halv-mosig tjej, som är redo för helg!

snart är det helg!

Härligt att jag taggar helg även fast det bara är torsdag förmiddag, men jag ska snart iväg och jobba några timmar och sen tar jag helg :) Det är ju så mycket roligare att ta helg när man har något att se fram emot! För en gångs skull så har vi lite planerat, fredagkväll-julfest med honor guard, lördag-David ska ta ut mig på dejt på kvällen och sedan blir det en massa chillande också självklart. Måste även se till att få iväg alla julkort och så, vi är verkligen sega när det kommer till att ta tag i sådana saker. Eller vi handlar in kort och annat vi vill skicka iväg, sedan blir det som liggande. Typiskt :P Men,men det måste iallafall komma iväg om det ska ha någon chans att komma fram runt jul.
Helt galet att tänka att det är jul om lite mer än en vecka, och att det är drygt 2 veckor kvar av det här året. G a l e t!
Just det, jag gjorde macktestet på jobbet (de man ska göra efter 2 veckor, man ska kunna alla 25 mackor och vad som är på dem) i tisdags. And I nailed it! De var imponerade att jag fixade det efter varit anställd 5 dagar och jobbat 2 av dem. Men,men har man ett monsterminne så har man. haha! det är iallafall skönt att ha gjort det så jag bara kan fokusera på att jobba på, det är ju så mycket annat som man ska lära sig också!
Aja, hoppas att ni får en fin dag. kärlek till er <3

Dalar och toppar.

Idag när jag vaknade ville jag bara dra täcket över huvudet och sova mera, jag visste att det skulle vara en sån där dag när jag känner mig lite nere. Trotsade min första tanke och tänkte att jag kanske skulle må bättre om jag tränade lite, och det gjorde det för en stund. Att sedan jobba under högt tempo när man känner sig seg, känns ju inte allt så roligt. Men jag tog mig igenom passet iallafall och är tacksam för att jag jobbar så korta pass, helst en dag som denna. Nu är jag hemma, vill att David ska komma hem. Behöver en kram! Ska snart iallafall börja med middagen, idag blir det fisk :D
Ser fram emot en myskväll med mannen ikväll, så jag hoppas att han inte har något skolarbete eller annat som han måste göra.
hoppas ni har haft en fin måndag!
kärlek till er <3

Mitt hus är ditt hus.

Aja, har kommer en rundtur i våran nya lägenhet. Guiden (aka. Jag) var dock inte så taggad men jag hoppas det duger ändå. Detta är även min första egna video som jag publicerar här på bloggen, så vad sägs: Bra eller anus?
Enjoy! Nu luktar även lägenheten förtillfället pepparkakor! Yummie!
kärlek till er <3

Det trötta paret.

Igår så var vi båda så slut i det här hushållet så vi gick och la oss klockan sju, jag somnade på en gång men vaknade lite då och då och hade panik att jag inte kom ihåg vad som skulle vara på någon macka till jobbet. helt sjukt!
Idag har jag jobbat igen, det gick bättre än igår men det är verkligen ett högt tempo när det är rusning över lunchtid. Så innan man vet om det så är det dags att sluta. Men jag är tröttare än igår så vi får se hur länge jag orkar vara vaken ikväll. Ska snart börja med middagen iallafall.
Hoppas att ni haft en fin dag <3

första dagen på jobbet.

Första dagen på jobbet är avklarat, jösses vilket tempo det är på det där stället. Och nu är min hjärna seg på alla olika sorters mackor som vi gör... jag kommer nog drömma om det inatt. Men det var väl lite roligt iallafall :) Inte något som jag ser mig jobba flera år inom  :P
Åh, min lunchdejt igår var med en tjej som heter Hope från våran kyrka vi går till ibland, hon är så mysig så fin! Verkligen en fantastisk personlighet och vi har sjukt mycket gemensamt, så nu kan jag säga att jag har en vän här iallafall. Det känns fint!

har just käkat en snickers, vi köpte härom veckan ett 6-pack med dem. Hälften är kvar och hälften är uppätna av mig! I love Snickers!

fin dag!

Idag är det -17 grader ute. Helt galet, så jag idag ska jag se till att klä på mig ordentligt när jag snart ska ut på lunchdejt. Nu skypas det med Julia!

 

Hoppas ni har en fin dag!

tack alla fina!

Tack för alla hjälpande kommentarer! Tog mig en riktig funderare över helgen och kom fram till att jag behöver komma ut mera och jag kan ju jobba där för ett tag iallafall medans jag letar efter något annat. Så nu har jag tackat ja, och var just där och fixade med papper och fick arbetskläder. Börjar på onsdag! Det är bara deltid, så till en början kommer jag bara jobba när det är som mest att göra under lunchen. Det passar utmärkt med mina andra vardagliga rutiner jag har :)

dagens funderingar.

ska man jobba med något som man redan innan känner att man inte kommer att trivas med? Eller ska man skita i det och fortsätta och leta? Eller ta jobbet som man är osäker på och hoppas på det bästa? hjälp!

Vart ute på äventyr!

Nu kom vi just in efter varit ute på vift, först for vi till butiken little scandinavia som ligger en liten bit härifrån och inhandlade godsakerna här nedan, vi fick glöggkopparna gratis för att vi köpte glögg. Egentligen så fick man bara en men damen i butiken tyckte jag skulle ha en extra eftersom jag var svensk och vi var ju liksom två ;) supersött av henne!
Sedan har det handlats lite andra små saker :)
Nu hemma för lunch innan storhandling.
Hoppas ni har en fin fredag!

en ny last?

I Sverige tyckte jag inte alls om Dr.Pepper, tyckte det smakade hostmedicin. Men här i USA så smakar den mums! Kan lätt bli en sak jag kommer ha cravings för :D
Tur så har vi några burkar kvar eftersom vi bunkrade upp inför att svärmor skulle komma på besök, Dr.Pepper är som hennes vatten ;P plus att hon blir tok-roligt när hon får för mycket koffein i sig, min svärfar kallar det koffein-torrets :P
Vad tycker ni om Dr.Pepper, bra eller anus?
puss på er <3

besvikentjej_89

Jag som hade sett fram emot att ha 3 lediga dagar bara med David, han ringde just och sa att de har han på helg-tjänst. Min reaktion är som alltid när jag sett fram emot något jättemycket är att jag blir så sjukt besviken, menmen sedan slår det mig att jag måste tänka positivt att han iallafall har ledigt imorn. Jag hoppas verkligen inte att han har 12h pass i helgen, dagarna bli ju bara så långa då! Önskar att jag hade någon att umgås med när det är helger som denna. aja, det är bara att bita ihop och hoppas på att nästa helg är en tvådagars helg iallafall. Det blev ingen städning idag, kände mig inte motiverad så jag skiter helt enkelt i att göra det och gör det till helgen om jag ändå är ensam då. Hoppas ni har en fin torsdag! Här är det grått och kallt så jag stannar inne :)

intervjun.

Ja, intervjun gick faktiskt bra. De ska bara kolla upp mina referenser och sedan ringa tillbaka så börjar jag nog på måndag, jag var verkligen inte så pepp när det var dags att gå dit igår. Sen gjorde det inte saken bättre att när jag väl kommer dit så får jag vänta 30 minuter och när personen som ska intervjua mig väl kommer så ber hon inte ens om ursäkt, vadå rude liksom?! Men,men resten var lite skrattretande, hon fick det att låta som att deras mackor var sjukt svåra att förbereda.. det kanske är sant men hur svårt kan det vara att göra en macka ;) nog för att de har som policy att det bara ska ta 30 sekunder innan kunden får sin beställning. Aja, vi får se hur det går. Är som sagt inte supertaggad, men det ligger bara 6 minuter härifrån och som sagt jag får något att göra medan jag kollar vidare efter något jobb. Idag är jag sjukt såsig, är fortfarande kvar i sängen, ska väl snart gå upp och äta något lätt och sedan gå till gymmet. Senare är det städning som står på schemat :) Hoppas ni har en fin torsdag! <3
RSS 2.0