Har du nån karra?

Finns det något godare än hemkokta karameller? Yummyumm

Fredag!

åh, vad jag gillar fredagar. Eller känslan som man har på fredagar, tänk att jag ska få ha min man hemma i två hela dagar. Nog för att vi måste åka på något möte tillsammans imorn på hans jobb, men ändå är vi ju tillsammans. Kan ju inte säga att jag gillar fredagar för att jag har den som städdag då jag verkligen inte tycker om att städa. Men det är ju skönt att ha det gjort innan helgen iallafall.

Ikväll blir det mys med film tror jag, vet inte vilken än dock. Vi har verkligen olika smak när det kommer till film jag och David, så det tar typ år och dar innan vi bestämmer oss. Vi får väl se hur det går ikväll :P

När vi hikade i Denver sist vi var där, vi döpte bilden till "oreo".

Slapp-middag för en

När jag är själv så har jag ingen lust att laga mat, så det fick bli varma mackor. Nog för att jag bara åt två av dem :P

Dagens bästa, samtal med jullis sedan att mannen kom hem runt 5. Dvs 4 timmar tidigare. Yeay, me happy!!

I just want to stay in my bed.

Här sitter jag efter jag tränat/duschat och äter en cliffbar, känner mig otroligt het idag då jag lånat både en v-neck och mjukisbyxor från David. Känner mig lagomt mosig, plus att bilden gör att jag ser blek ut.
aja, jag är uttråkad ska väl dra på något på tvn och spela wordfeud. spela någon? lägg till Prithie isåfall.
Tjipp och hej!
<3

ja, det var Sandra Bullock.

Idag är en sån här skit dag, sjukt känslig så jag gråter för minsta lilla och vill inte vara hemma själv. Men,men mannen måste jobba så han åkte alldeles nyss. Han jobbar från 12.45-21.30 eller senare, vi får väl se. KUL, inte för mig iallafall jag ska bara tvätta och träna om jag väl kommer mig för. Tror jag skulle bryta ihop om jag prata med någon "hemifrån" idag, vissa dagar är man bara för känslig för att prata. För mycket saknad.

Ska droppa nyheten i helgen för er som är nyfikna om vad vi gjorde igår :P Kul att hålla er på sträckbänken litegrann!
aja, orkar inte mer nu.
hejsålänge
<3

Mums-filliyums.

Kakan blev helt galet god, vi åt nog mer än vad vi skulle. Så jag drog oss ut på en liten promenad för att det skulle kännas bättre och få lite frisk luft. Det var sjukt skönt, men det börjar bli så mörkt här på kvällarna så det är inte så roligt. Iallafall, nu ska ser mysas i soffan innan det blir sova :)

Godnatt på er!

Duktig man, uttråkad fru.

Här sitter vi i soffan, den ene av oss är duktig och gör skolarbete medan den andra sitter och löser korsord. Önskade lite att det var ombytta roller, känner att viljan att börja plugga igen börjat komma krypandes. Men vi får väl la se, jag har iallafall en kaka i ugnen. En "tant Gerdas negerkaka" ja, den heter faktiskt så! :) vi får se hur den blir då jag experimenterade lite med ingredienserna, hade lite chokladsås kvar sen i helgen som jag stoppa i smeten. Som blev farligt god, varför ska smet vara så gott? :P

Aja, jag kanske uppdaterar med bild när kakan är klar. Det känns som jag kanske kan bli mer aktiv i bloggandet i och med den nya appen, kan liksom skriva precis när någon tanke slår mig vart jag än är. Sweet :)

Change is good.

Ute på äventyr, spännande och väldigt exciiiiiiiting! Mer kan jag inte säga just nu :)

Äntligen!

Blogg.se har släppts sin app för alla :)
Kör ett test inlägg just nu för att se hur det funkar, det var väl på tiden! Yeay!

trött som en sill.

Idag är jag seg, seg som bara den. Kollar runt lite online efter några jobb, tror jag ska försöka ta mig någon sväng runt och checka på ställen jag skulle kunna tänka mig. Helst skulle jag vilja jobba på starbucks tror jag, eller jag vill ha ett jobb där jag träffar mycket människor så jag kan ta min engelska till en ny nivå. Någon som vet sökes sidor här i staterna för jobb? den enda jag vet är craigslist.

Tack!

Tack för alla gratulationer! Det känns alldeles underbart, jag känner mig fri på något konstigt vis :P


En tråkig nyhet är att Davids farfar somnade in i morse efter en tids sjukdom. Jag är glad att jag hann träffa honom! Han coachade basket på highschool nivå hela sin arbetar-karriär och var riktigt grym på det. Älskade sport av all slag och avgudade sin fru. Man märker att hur männen i Landrum-släktet har lärt sig i generation till generation att vara riktiga gentlemän. Må han vila i frid!

Idag så ska jag chilla, tvätta och så. Efterson jag är klar med serien jag följde på netflix så letade jag en ny idag, hittade "Mitt så kallade liv"... minns ni den serien? jag tror alla tjejer som tittade på den hade en liten crush på Jared Leto. Sedan ska jag kika lite efter jobb och så, vi får se vart dagen bär :)

En klagande visa med ett VÄLDIGT lyckligt slut!!

Efter en veckas klagande om att de måste ha glömt bort mig i min ansökan om mitt greencard, och varit allmänt låg och jobbig så fick vi ett mail i tisdags om att de fattat beslut i mitt "case". Vadå svar i rättan tid, i mailet stod det att jag blivit beviljad mitt greencard och att de skulle dimpa ner i våran postlåda inom 30 dagar! amazing! jag blev så GLAD!!! Sedan i fredags fick vi själva pappers versionen av mailet och allt blev mer verkligt!
Igår så väntade jag hela förmiddagen på posten, sprang ner och kollade minst 3 gånger. Väntade på mina nya glasögon som jag kunde se på min beställning att de skulle levereras igår. Runt klockan ett hörde vi postbilen och jag sprang ner igen, var alldeles exalterad (jag blir så för saker som jag väntat på) och jag har väntat på glasögonen i två veckor längre än vad jag skulle ha gjort! Jag som hatar att vänta, med all rätt så var mina glasögon i postlådan. Men inte bara det! ett priority kuvert i mitt namn. AHH! MITT GREENCARD ÄR HÄR!!! :D :D
Så nu är jag en "permanent resident" här i USA, jag kan söka jobb och fara hem till Sverige :) YEAH! Jag är så glad, äntligen!
Mitt Greencard godkändes den 12 september, med en dag extra så är det ett år sedan vi ansökte om Fiance-visumet. Tänk att det ändå gått relativt fort, inte för att det alls känt så det med all väntan. Det känns verkligen overkligt men nu har jag det! :) AWESOME!
New glasses.
Över-Glad tjej, som nu kan söka jobb :)

Kommer aldrig att glömma.

Du var den bästa present jag fått, du var med mig genom svåra tider. Jag kommer aldrig att glömma dig <3

yeah baby, yeah.

Lite hippie inspirerat,man ska visst ha en poncho nu i höst.
Så det här är vad jag gjort i några dagar nu :)
Schysst tjej i mysbyxor, jag lever i dem nuförtiden.

My day.

Chocolate and tea.
That's my day. How's yours?

Musik-bomb.

Tur.

Tur att man har en tvilling när man är uttråkad deluxe. eller nåt.
plus att man har träningsvärk så man knappt kan röra sig. yeay!

så blir du.

Ät spenat så blir du starkare..
Ät mer morötter så blir du brunare..
Drick mera mjölk så blir skelettet starkare..
Finns det något som man borde förtära om man vill ha längre hår?
Det har ju vuxit lite iallafall sen jag klippte mig, men jag önskade att det kunde vara typ en decimeter längre.
I guess it's just to wait. (undra om jag hinner bli gråhårig innan dess?)

Dagens tips.

Igår gjorde jag en blackbean-soup till middag, sjukt gott! Till det bakade jag något så sjukt goda frallor som jag tänkte bjuda på receptet på. Här kommer det:

Ingredienser

5 dl 37º vatten
50 g jäst
2 msk raps- eller solrosolja
2 tsk salt
1 msk flytande honung
10-11 dl vetemjöl
2 dl vetekli eller havregryn
2 tsk bakpulver 

Beskrivning

Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser, bakpulvret blandas med en del av mjölet.

Arbeta degen 7 minuter i maskin, längre för hand. Täck över med bakduk och jäs 30 minuter.

Dela degen i två delar, knåda och rulla ut till längder som skäres i ca 15 bitar. Var sparsam med mjölet, degen ska inte kladda men inte mer.

Trilla runda, släta frallor och lägg dem på bakpappersklädd ugnsplåt. Låt jäsa i 30-40 minuter. De jäser ihop men är lätta att bryta isär.

Spraya dem med kallt vatten och grädda i mitten av ugnen, 225º, i ca 10 minuter. De ska endast ha svag ljusbrun färg.

Tips:
Börja alltid med den mindre mjölmängden och prova er fram. Det är flera olika faktorer som påverkar mängden mjöl. För mycket mjöl ger tyngre och kompaktare bröd.

Täck inte över frallorna med bakduk efter gräddningen så behåller de skorpan bättre.


Både jag och David var lite halv mosig igår så jag kände att vi behövde ha något sött så jag rörde ihop en liten smulpaj till kvällsmys, super enkelt och jättegott.
1dl vetemjöl
1dl socker
1 dl havregryn
1/2 tsk vaniljsocker
50 gram smör/margarin

Blanda ihop i ovanstående ordning, smula ihop margarinet med resten men hjälp av fingrarna. Lägg valfri frukt/bär i en form. Jag tog ett äpple som jag delade och sedan strödde lite kanel och brunt socker över innan jag hällde över ovanstånde blandning. In i ugnen i 225 grader C i 15-20 min. Servera med glass eller vaniljsås! MUMS! Detta räcker till fyra personer eller till 2 pers två gånger.

Det är dags att vända på det hela.

Håller ni inte med när jag säger att det är på tiden att man vänder på det hela med veckans uppdelning, att helgen är 5 dagar och själva veckan är två. Det känns ju som att man liksom bara hinner komma i helg-mood och då kommer måndagen krypandes. 

Oh well, helgen var faktiskt väldigt fin. I lördags var vi iväg på en grillfest med folk ifrån våran smallgroup, sjukt roligt vi spelade ett spel som heter Bang!, åt massa gott och bara pratade. Jag hade bakat en morotskaka som uppskattades väldigt mycket! Jag blir glad av sånt :)

Det är lite knasigt hur man vänjer sig med saker och ting, jag som förut hade problem att vara själv spenderar det mesta av veckans dagar själv nu och faktiskt uppskattar det på något vis. Det kanske är för att jag faktiskt har accepterat situationen att jag är ganska låst just nu i väntan på greencard osv. Min hjärna blir helt mör efter en kväll med folk nu, helt knas. Men jag längtar tills jag kan komma ut lite mer, träffa nytt folk.

Igår kväll var vi på en Chili/Square Dance kväll, sjukt roligt. Det var en Chili-tävling där 23 personer ställt upp med att laga sin specialité. Testade en som var mindre bra och en som var mumma, sen efter maten blev det squaredance. David tänkte banga först då han inte är någon dansare, men sedan lyckades han bli med-dragen ändå. Det var faktiskt ganska kul, kanske inget som jag kommer längta till att göra igen dock :P

mi casa es su casa. part2.

Badrum
Vardagsrum
Kök/Dining-area

Så det kan gå.

Var hos optikern förra veckan och kollade synen, titta vad jag hittade i en av tidningarna där. Haha.
Carl Philip of Sweden, 32 "Playboy prince"

mi casa es su casa.

Efter många påtryckningar om bilder på våran lägenhet så har jag äntligen tagit tag i saken. Det är fortfarande saker som fattas, men man kan ju inte köpa allt på en gång. Då blir man ruinerad :P plus att vi inte vet hur länge vi ska bo här osv. Här kommer några bilder på vårat sovrum :)

fin skype-dejt idag :)

Med den här godingen, vi hade otroligt mycket att ta igen då vi inte pratat på sen jag kom hit. Jag är så otroligt lyckligt lottad när det kommer till mina vänner, även fast man kanske inte hörs så ofta så vet man att man har varandra <3 Jag saknar er alla dock, önskar att ni var här. (eller jag där) Massa kärlek <3

slow wednesday.

Sitter och väntar på att David ska komma hem från jobbet, har testat en av de nya pajformarna som vi fick av mamma  när hon var här. Jag tycker det ser ganska bra ut iallafall :D
Broccoli och kalkonbacon paj, yumyum.

Dags att vara lite kreativ.

Dagens träningspass är avklarat, dags att fortsätta på projektet duk (löpare till vardagsrumsbordet) :)

Lovely day in the park <3

Saturday-nightfever.

Har känt mig lite halvhängig sen igår, halvdåsig liksom nästan orkeslös. Svettas som en äldre kvinna i klimakteriet också, och fryser av och till... kan det tänkas vara en feber som är påväg? aja, jag har är ju inte den som är sjuk så ofta så om det skulle vara något så är det okej.
aja, jag har iallafall städat resterande delar av lägenheten och nu tänker jag faktiskt inta soffläge..kanske koka en kopp te eller kaffe. David jobbar som sagt, kommer väl hem runt fem eller nåt.
Hoppas ni har en fin lördag!
mitt hjärta smälter när jag ser de här små vildkaninerna lite här och var, visst är de söta?

Grattis till dessa bönor!

Fjällorna Fällman blir 23 år, tänka sig! Grattis!!
Vi har 15 års jubileum som vänner i år. Galet :)
Så otroligt fina vänner, som jag är tacksam att få ha i mitt liv. Hoppas vi kan ses snart!

4day weekend :)

Tack för fina kommentarer, på något sätt så är det tröstande och peppande att det är fler som är i samma situation som en själv. Som har lämnat "trygga" Sverige och familj och följt sitt hjärta mot ett helt annat land/kultur osv. Jag kan inte tänka mig att inte vara med David, att vakna upp med honom och träffa honom varje dag, det är precis som jag vill ha det  f ö r a l l t i d <3
Med tanke på att det är Laborday på måndag så tror jag de flesta jobb här har ledig idag och på måndag, men David jobbar tyvärr imorn och två timmar idag men då får jag iallafall följa med idag :)
Ska passa på att göra reklam för den här filmen, den går på bio nu här i USA. Den är verkligen bra, eller det är vad jag tycker. Den bjuder på skratt, tårar, starka karaktärer och mycket mer. Se den, det är vad jag tycker :)

Idag börjar ett nyttigare liv, för ett tag framöver.

Igår åkte mamma hem... efter vi skjutsat henne till flygplatsen så grät jag hela vägen hem och sedan av och till hela dagen. Men det är ju inte sista gången vi ses, det känns bara tokigt när man inte vet när nästa gång är. Det var väldigt tryggt att ha någon från familjen hemma här, vi hade två jättehärliga veckor tillsammans. Tack mamma för besöket!
Från och med idag och ett tag framöver så ska vi tänka lite mera på av vi äter här hemma, sen jag kom hit har vi unnat oss lite extra av det ena och det andra vilket har resulterat att vi inte fått de resultat vi velat av träning (plus att det har varit lite extra de här veckorna med mamma här). För mig så väljer jag att ta bort att äta bröd, jag älskar verkligen att äta rostad macka eller bröd till mat. Men jag antar att brödet är min fiende just nu, så vi tar en liten pause ifrån varandra plus att jag ska dra ner lite på andra kolhydrater. Vi får se hur länge det håller ;) Men det ska bli spännande att se om det resulterar i bättre resultat.
Vi älskar snabbmat, men nu är det slut på det för ett tag eller vi ska första dra ner det till en gång i månaden.
RSS 2.0