A capella - lover.

Som en del av er kanske vet så har jag hållit på med musik en hel del förut i mitt liv och under förra året när jag bodde i London var jag med i en A capella grupp, och jag älskade verkligen det. Jag tycker det är helt fantistiskt hur man kan använda rösten på så många sätt, och när man i en grupp kan få det att låta som ett helt komp med instrument. Tänkte lägga in lite klipp från något av våra gig vi hade men tills vidare kommer ett klipp från min favorit tvserie här i USA, The Sing-off som är ett helt program med a capella och massa häftiga arrangemang. Så lyssna och förvånas, lägger även upp orginalet. Enjoy!

Dagens middag.

Blackbean soup á la panera style, med nybakat baguette. Var tvungen att improvisera litegrann då mjölet tog slut, men det löste sig trots allt.
<3

Miss match?

När David kom hem på lunch idag så skrattade han åt min outfit, jag har verkligen spännande kläder på mig när jag bara är hemma. Lånat ett par tjocksockar har jag även gjort från någons annans strumplåda. Så praktiskt! :P

Het stil va? :P

I feel good.

Sitter här efter morgonens träningspass rygg/Biceps/mage och chillar. Idag känns det en såndär dag när det känns som man kan klara allt, vi får se om känslan håller i sig.
Tvättning är det som står på schemat idag, dock inte överdrivet mycket mest Davids arbetskläder och mina träningskläder.

Har tänkt på en sak som äldre människor sa till en när man vad liten, de hela det där med: om du tittar på för mycket tv så kommer du få fyrkantiga ögon. Jag kan lätt säga att efter förra året när jag inte kollade alls på tv, bara någon enstaka gång så har jag verkligen missbrukat tvn detta år och om det var så att man fick fyrkantiga ögon så skulle de lätt infinna sig i mitt ansikte. Men jag kan nu säga att det hela är en bluff! Det ni! (Nog för man vetat det hela tiden, men nu har det bevisats.)

Önskar att jag kunde komma iväg från lägenheten idag och prata av mig lite med någon, menmen var sak har sin tid.

Jag hoppas att ni kommer att ha en fin dag!
<3

Ont i huvudet.

Så idag blir det ingen träning, det fick bli en höstpromenad istället :)

Jag gillar att fynda.

I lördags var vi som sagt iväg en sväng på ett köpcentrum en bit ifrån där vi bor, jag var och valde ut en gratis bh från Aerie och ett par gratis trosor från Victoria Secret. Gratis är gott! Och fint när man får kuponger när man vill spara pengar liksom :)
Igår så var vi iväg till ett affärsområde för att hitta byxor till mig, alla mina är för korta tycker David så han tyckte vi skulle hitta några nya par. Inte hittade jag några byxor, men jag fyndade lite på rean som gap hade. 4 plagg för 41 dollar, den totala summan om jag skulle ha köpt dem på ordinariepris skulle ha varit 210 dollar. HELT GALET! Så nu har jag några nya varmare plagg mer passande för årstiden.
Hela helgen har varit fin för David har inte behövt pluggat så mycket, så vi har bara myst och njutit av varandras sällskap vilket var väldigt behövligt :)
Vad har ni gjort i helgen?
massa kramar till er <3

Lovely saturdaymorning.

Godmorgon!
Har just blivit bortskämd med att bli serverad frukost av min kära man, french toast och bacon. Inte illa! Han nappade på mitt förslag att göra frukost, jag blev lite paff om jag ska vara ärlig. Han är inte direkt den som är uppvuxen med att hjälpa till i köket så han är inte gärna där för han är nog lite rädd att misslyckas. Men idag lyckades han otroligt bra, jag blev en stolt fru! Visserligen så är inte french toast något direkt avancerat, men när det är någon som inte är så köksvan som lagar det perfekt så blir man lite stolt, och man måste ju börja någonstans eller hur? vem vet om något år så kanske det är han som står och lagar någon 3-rättersmiddag till mig ;) I wish :D
Gårdagskvällen blev mysig, massa film, godmat och kladdkaka till efterrätt (den gamla hederliga varianten den här gången, men jösses så mycket mer socker och smör det är i den vanliga än den utan ägg och ja, vi älskar kladdkaka).
Idag ska vi fara till ett köpcentrum en bit ifrån lägenheten och göra lite ärrenden, och dagens to do är att Le mot okänt folk! Är man uppvuxen i Sverige så är man så van att man inte möter andra människors blick och det är sällan man ler mot någon annan om man inte känner varandra. Men idag ska jag sprida glädje med mitt leende, det är väl inte så svårt ;P
Jag hoppas ni alla kommer ha en fantastisk lördag :)
Massa kärlek till er alla <3

Jag blir så glad...

...För alla fina kommentarer! Tack så mycket, jag mår mycket bättre nu :)
Idag har jag fortsatt vara effektiv, vaknade tränade, sedan städade hela lägenheten och varit ut med sopor och återvinning. Allt detta innan klockan 11! Så nu tänker jag med gott samvete ta helg :)
Igår vaknade jag så fylld av glädje, det kändes nästan som jag skulle pricka av lycka. Sedan att jag pratade med en vän som jag inte pratat med på länge gjorde dagen inte sämre, jag blir så glad av vänner som man inte behöver prata med på ett tag och man vet att det inte kommer vara akward när man väl pratar. I love it! När David kom hem igår hade jag inte börjat med middagen och tur det. Han kom hem med fina nyheter, han har blivit utsedd till "Airman of the quarter" på honor guard (eller nåt i den stilen), plus att hans prov han haft under dagen gått som smort. Så vi firade med Five guys istället. Yumm! Som vissa av er kanske vet så har jag en svaghet för cheeseburgare, skulle kunna äta det jämt!
Har tänkt att bloggen ska ta en liten positivare form, det är så lätt att klaga och vara negativ så för varje negativ sak jag vill skriva så måste jag även skriva något positivt. Sedan har jag tänkt börja utmana mig själv att göra saker som man inte ibland kommer sig för att göra, som att prata med någon som det gått ett tag sedan man pratat med! Det var gårdagens to do! Idag tror jag det ska vara att jag ska skämma bort min man ordentligt när han kommer hem, ska se till att göra go-middag och kanske göra någon efterrätt! Man måste ta vara på stunderna man har tillsammans <3
Ingen dag är den andra lik, det är upp till dig själv att se till att det blir så varje stund blir unik.

Tack för att du finns!

Idag har jag varit effektiv, tvättat 6 maskiner tvätt sedan massa handtvätt (USH!!!), vikt tvätt, kollat på två filmer...osv. jag är seg!
har inte mycket att säga, ville bara droppa in och lämna en påminnelse.
Kom ihåg att du är värdefull och jag är väldigt glad att du finns! känd som okänd, massa kärlek till er! <3

Bra dag för en överraskning.

Tänka sig att jag nyss fick ett paket av postgubben, nog för jag vetat det var påväg men det var en fin överraskning en dag som denna :)

Tack mami <3
Nu slipper jag frysa i vinter eller gnälla att jag inte hittar någon vinterjacka som jag gillar lika mycket som min gamla. I've got my old one here :)

Hänging_tjej_89

Vaknade upp med halsont idag, det gick över efter lite vatten. Tränade, men då kom massa förkyldningssymptom. Snuvig, ont i halsen och jag kallsvettades istället. Hatar att inte prestera bra när man tränar. Men jag tog det lugnt och avslutade passet iallafall. Duschade och nu sitter jag här med en kopp svartvinbärsté med honung! Mums!
Idag är jag ensam till 6.30pm, YEAY! (ironiskt utrop)
Hoppas ni har en fin dag!
<3

addicted.

Again. To Sugar.
Nu får det vara nog för några dagar igen, jag har blivit så sjukt sockerberoende igen och går och är småsugen på något att äta hela tiden. Nu måste jag se till att få pli på det hela igen, men jag är en sån som tycker att man måste få unna sig någon gång ibland iallafall. Men först ett litet avbrott för att få det hela på rutin igen.
sådärja, svart på vitt. Nu kör vi!
<3

recept på utlovad kladdkaka.

Här kommer recept på en enkel och god kladdkaka, passar utmärkt när chokladbehovet kommer krypandes och man inte har ägg hemma. Skulle inte säga att den håller samma mått som "den vanliga" men jag tycker den blev över förväntan god. Inte lika mycket smör i heller :) Så baka och enjoy!

Kladdkaka utan ägg

ingredienser:
1,2dl socker
50gram smör/margarin
1dl vetemjöl
1tsk bakpulver
5msk kakao
1krm salt
1dl mjölk
1tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 150 grader c, Vispa (med elvisp) socker och margarin poröst med 1msk av mjölken.
2. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dessa växelvis med resten av mjölken. Vispa i minst 2 min.
3. Häll i smord och ev. bröad form. Grädda mitt i ugnen ca. 35-40 min. (men kolla lite då och då som den inte blir torr) Låt svalna och servera sedan med färska bär, grädde eller glass. (eller alltihop ;P )

Photobucket

Pensionärs Mariah.

Efter en kväll med alldeles för mycket donuts och raffles (precis vad jag behövde) så slänger jag in handduken. Klockan är 21.30. Jag som förut var en nattuggla har blivit sjukt kvälls trött och har blivit van att sova ca.10 timmar per natt de senaste månaderna. Skönt att vara utvilad iallafall, och idag skulle jag nog kunnat hållit mig vaken men det är amerikansk fotboll på tv så jag väljer hellre att lägga mig.;P
Nog för att jag har problem att sova utan David bredvid mig, but oh well!
Hur mycket sover ni varje natt?

God natt på er alla fina, imorn ska jag bjuda på ett recept på kladdkaka utan ägg. Bakade igår, och det blev Sjuktgott!

Kärlek till er <3

telefonförsäljare?

När jag gick i nian jobbade jag som telefonförsäljare på ett företag där man ringde runt för att boka en demostration av någon slags dammsugare. Om man inte gick något bokat tjänande man 80 kr hur länge man än jobbade. Men som tur var så var jag väldigt övertygande och fick några bokningar varje gång jag jobbade. Jag avskydde verkligen det där jobbet, men vad gjorde men inte i den där åldern för lite extra fickpengar. Blev hotad en gång av en jag ringde till, sedan ville jag verkligen inte gå tillbaka dit.

Jag får panik när någon ringer till min telefon och vill erbjuda något, helst när man märker att det går efter någon mall och de fortsätter att prata även fast man inte är intresserad. Som tex om de ställen en fråga, funderar du på att gå på college? om jag säger nej, inte inom den närmsta framtid, och de forsätter att prata om vilka olika program det finns och när jag skulle kunna tänka mig vara intresserad. Jag får panik. Jag fick ett sånt samtal idag.

Sen jag kom hit till USA, så är det massa felringningar och dessa samtal om College. Minst ett samtal i veckan. AHHH! Jag försöker vara trevlig, men idag så verkade den som ringde inte fatta att jag inte var intresserad utan fortsatte att prata på.... jag la på (otrevligt, jag vet).

aja, det var vad jag hade på hjärtat just nu.

tema?

Det känns som många bloggare har ett tema eller liksom något som de uppdaterar om som gör bloggen intressant och har en röd tråd. Under åren som jag bloggat har väl bloggen mer gått efter min sinnestämning, men med tanke på att det är en öppen blogg för alla att läsa så är det mycket saker som jag inte riktigt kan få ner i ord här på sidan, för det skulle såra någon eller säkert tas på fel sätt. Det är därför jag ibland blir lite disträ här på bloggen, jag vet som inte alls vad jag ska skriva för huvudet är fullt av massa tankar.

Ska försöka få något slags tema på bloggen, någon som läst min blogg ett tag som tycker det är något speciellt jag ska blogga mer om? Annars lär det bara fortsätta med mina sporadiska "Detta har jag gjort" inlägg som blir lite tråkiga i längden (I know, de blir det för mig också).

oh, well. Det är allt för nu!
Hörs kanske senare.

härliga två dagar!

Igår pratade jag med min bror, och idag med mamma och ena av mina systrar. mys. jag älskar skype!
Förövrigt är det min syster Deborahs födelsedag idag! :) Grattis till henne :)

Back to reality.

Nu sitter vi här igen, David kom hem med ett berg av läxor. Yeay, tur för mig att Netflix finns. Vad jag tittar på för tillfället är "Felicity", jag är så sjukt hooked på alla serier och filmer från 90-talet. Gillar enkelheten med allt som gjordes då, nu ska allt vara så flashigt.

Någon som håller med mig?


Intensiv helg.

Hej alla fina som läser detta!

Våran helg har varit sjukt intensiv, klev upp 3.30 på lördagsmorgonen för att dra oss till flygplatsen för att flyga till Denver för att gå på Memorial Service för Davids farfar. Vi blev upphämtade på flygplatsen av mina kära svärföräldrar och sedan åkte vi och åt frukost på ett jättemysigt ställe. Sedan var det hem till dem och byta kläder, mysa lite med Sofia (den mysigaste katten som finns) och fixa lite saker innan det var dags att dra vidare till Golf klubben där det hela skulle hålla till. Davids farfar var inte bara basket coach utan han var även golf coach och hade en väldig passion för sporten när han levde. Hela tillställningen var väldigt bekväm, kanske konstigt ord för att beskriva det hela men när jag tänker att någon har gått bort så kommer det vara en massa ledsna människor, men det här var mera massa människor som samlades för att fira hans liv. Timmar spenderades där, massa nya släktingar som jag inte träffat innan att hälsa på plus att catcha up med de jag redan träffat.

Måste även tillägga att det snöade under dagen också, eller vi fick smak av alla slags väder. Snö, regn, sol! Efter alla hade åkt så städade vi upp och sedan for vi hem och bytte om innan vi for över till Davids bror med familj och var där hela kvällen. Som jag sa till David, om vi hade bara dejtat och jag träffat Davids familj så hade jag nog blivit kär i dem också. Ju mer jag träffar dem och lär känna dem så är jag bara så otroligt glad att jag hittat David och att han kommer med en familj som är helt underbara. <3

Tanken var att vi skulle flyga hem tidigt på söndagsmorgonen, så det skulle vara bli en kort visit men i och med att det var Colombus-day här igår så var David ledig och med lite tur så kunde vi flytta våra biljetter till att flyga hem igår morse istället. Underbart! För då fick vi mera tid med familjen, så det blev en halvdag på IKEA med alla utom min svägerska som tyvärr var tvungen att jobba. Sedan en myskväll med Davids föräldrar och Football (nog för att jag var mer intresserad att mysa med katten än att kolla på matchen).

På flyget dit frågade jag David hur lång tid det skulle ta innan våran "We don't want to leave Denver" känsla infann sig, han svar var att den redan infunnit sig. Jag håller med, bara tanken av att få vara där eller vara på väg dit gör att inte vill fara där ifrån. We love Denver! Nästa gång hoppas jag att vi inte åker dit för någon "special occasion", utan bara kan umgås med familj och ha tid för att utforska.

Hoppas ni alla haft en fin helg! <3

Jag lever.

Det har bara varit en busy helg, skriver mer imorn sjukt trött. hoppas att allt är bra med er <3

Uttråkad deluxe.

En sån där låg dag idag, blä. Jag har det tråkigt, dagarna går för sakta. Yuikes.

Pass it forward.

Sjukt sliten och över-nöjd tjej i sin ärvda tröja från sin andra hälft. Känns som jag bott i den sen jag fick den :P så mysig :)

Blaaaaa.

Mannen har massa läxor, blä jag är uttråkad. Har iallafall målat naglarna orangea, yeay!

I love Skype!

Har just pratat med den här underbara!
Så fint att "catcha up" :)
M&M forever <3

Recept på de sjukt goda kakorna!

Ingredients (1 cup=2,4dl)

1/2 cup butter, softened (113gram)
3/4 cup brown sugar (jag tog bara 1/2 cup för att dra ner på sötman lite)
3/4 cup white sugar (jag tog bara 1/2 cup för att dra ner på sötman lite)
3/4 cup peanut butter
1 egg
1 teaspoon vanilla extract (jag tog en tesked svenskt vaniljsocker istället, tycker extractet har sån konstig smak)
3/4 cup all-purpose flour
1/4 cup whole wheat flour
1 teaspoon baking soda (bikarbonat)
1/2 teaspoon salt
1 cup rolled oats
1 cup semisweet chocolate chips

Directions

Preheat the oven to 375 degrees F (190 degrees C). In a large bowl, cream together the butter, brown sugar, white sugar and peanut butter until smooth. Beat in the egg and vanilla. Combine the flour, wheat flour, baking soda and salt; stir into the peanut butter mixture. Finally, mix in the oats and chocolate chips. Drop by rounded spoonfuls onto ungreased cookie sheets. Bake for 8 minutes in the preheated oven, or until edges are golden. Remove from cookie sheets to cool on wire racks.

Säg till om ni har några frågor! Lycka till! :)

Avslöjande.

I torsdags var ju jag och David iväg på ett äventyr som sagt, nu är allt fixat och klart med alla detajer så nu kan jag avslöja det trevliga! VI SKA FLYTTA DOWNTOWN!! :D Vi är så glada!!! Nog för att vi trivs relativt i den här lägenheten men vi trivs inte alls i själva området. Jag som älskar att promenera har inte alls någonstans att göra det här, eller gå till affären om man glömt någonting. Men nu kommer vi ha gångavstånd till det mesta :) och lägenheten är sååååå fin och vi kommer vara de första hyresgästerna i den :D EXCIIIITING!
Här är byggnaden, en gammal bankbyggnad. Andra veckan i november blir det flytt!

Elak fru.

Ni vet när man bara busar runt kittlar varandra, jagar varandra med vatten eller vad man nu har hittat på. För det mesta sker det utan olycka, eller så händer det ju ibland att någon gör illa sig. I vanliga fall är det ju den svagare som gör sig illa, men när det kommer till mig och David så är det alltid han som blir offret.

Sist det hände var det att jag "hoppat" på han och kittlat honom, då fick han blåmärken på ena sidans revben och sjukt ont när han andades in i flera dagar. Idag så jagade jag honom av någon konstig anledning, det hela slutar med att jag knockar honom så man hör hur något händer i hans käke. Inte allvarligt dock vad vi kan se nu, men man känner sig ju så dum... Man ville ju liksom bara väl, det skulle ju vara kul liksom, vilken elak fru jag är! :P
Någon som varit med om något liknande?

Vi har iallafall bakat idag tillsammans, peanutbutter chocolatechip cookies! De blev så galet goda. Jag dör! Säg till om någon skulle vilja ha receptet, jag rekommenderar det verkligen :)

Morgonpigg

Efter en natt med drömmar där David var prins av England och vi gifte oss i Westminster Abbey, vaknar jag vid 6.30 av att jag säger -I do! Högt och tydligt.. Haha. Jag har börjat prata i sömnen så sjukt mycket sen jag kommit hit, David har ibland kunnat haft en konversation med mig till och med. Sjukt flummigt!

Jag har inte kunnat somna om för jag är sjukt pigg och jag vill inte vecka David innan alarmet som jag annars gör :P men nu är det inte långt kvar tills det går av :)
Jag gillar ändå att ligga kvar i sängen länge på morgonen, eller tills jag blir rastlös :P

Aja, hoppas ni får en fin söndag :)

Hejsålänge.

Kärlek<3

RSS 2.0