Dag 14 – En bild på ett ställe jag vart på.

Sri Pada, även kallad Adam's Peak en bergstopp i Sydvästra Sri Lanka.
Från wikipedia:
Sri Pada har en höjd på 2 243 meter över havet och i området finns bland annat ett muromgärdat tempel som byggts över en 1,5 meter lång och fotspårsliknande fördjupning vilken infattats i guld och ädelstenar. Om hur fotspåret skapades finns det flera historier. Buddhisterna säger att det är Buddhas fotspår, hinduerna säger att det är Shivas fotspår och kristna och muslimerna säger att det var Adams fotspår och menar att Sri Lanka var det ursprungliga Eden.

Under en av våra resor med familjen till Sri Lanka åkte vi med våra släktingar som vi har där som är buddhister till detta berg. För en buddhist i Sri Lanka är detta ett ställe man bör vallfärda till innan man dör. Det tog oss timmar att ta oss till toppen, vi började på kvällen (för att slippa solen) och när vi nådde toppen så vilade vi där några timmar innan vi började att gå ner och såg soluppgången. Otroligt magiskt och vackert!


Kommentarer
kakan

Ja en underbart vacker plats, skulle nog kunna tänka mej en resa dit igen...tur man kommer ihåg d positiva :). Puss o kram. Love U.

2011-07-10 @ 13:47:10


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0