ge någon du tycker om en kram!

En kram är en fysisk omfamning av en annan person med armarna. Kram är en form av beröring.

Kramen fyller i vissa sociokulturella sammanhang en viktig funktion vid hälsning och avsked, ofta som ett alternativ eller komplement till handskakning när detta kan kännas alltför formellt, i Sverige till exempel inom familjen eller den närmaste vänskapskretsen.

Kramen kan också vara ett sätt att ge tröst och trygghet åt en annan varelse. Denna användning har stöd i vetenskapliga undersökningar om samband mellan lugn och beröring.


mycket har hänt sen sist.

jag var nere med några i klassen på Kirk Franklin i Örebro. det var helt underbart, det var inte som en konsert utan det var som ett jätte stort möte. det var blandade känslor ena stunden rann tårarna och andra stunden så skrattade man. hysterisk dans, åh så fantastiskt.

jag kommer minnas när kirk sa att vi skulle gå fram till tre främlingar och omfamna dem och säga att man älskade dem och att gud älskar dem. det var väldigt starkt. att få säga till en främling att man älskar dem trots att man aldrig träffat dem innan. det är väldigt viktigt att man kommer ihåg att man ska älska sina medmänniskor. sprida kärlek omkring sig, Guds kärlek. det är det jag vill göra i fortsättningen. kunna var Guds ljus och sprida glädje och kärlek åt mina medmänniskor.

Gud är God.

allt kommer att ordna sig, allt ligger i Guds hand.

godnatt.
/Mariah

en ny plats att andas på.

jag har haft svårt att skriva på sistone, många tankar som bara snurrat runt.

jag har iallafall flyttat till Byske och blivit sambo, jag tror att det är ett av de bästa besluten som jag har gjort på senare tid. vi har fått iordning en miljö där jag känner mig trygg i. fast jag tror att det mestadels beror på den jag bor med, Gustav som får mig att känna mig trygg. trots att jag sitter ensam i vårat kök nu, han är på jobbet och jag har självstudier så känner jag mig inte ensam. men det är väl för att jag inte är ensam, jag är alltid omsluten i en trygg famn.

skolan har börjat igen, så nu väntar ett till år på solvik fullt av sång och ståhej. allt satte igång väldigt från början så jag blev bara så off, ingen tid att andas och känna efter om det verkligen var rätt. men nu börjar det mer och mer att kännas som att det är helt rätt att gå ett andra år. vi har iallafall namngett våran ensemble '2nd ride' och vi har faktiskt våran första spelning imorn, lördag. det kommer bli jätte roligt. det blir nog ett toppen år med er tjejer, och vi får väl hoppas att vi når målet som vi har att komma till USA. fast för mig spelar det ingen roll, jag har ju just varit där men jhag vill att de ska få uppleva samma sak som jag fick. så jag hoppas vi får till en underbar resa, vi får se vart den leder.
 
den nya klassen är inte alls lik den andra, men den är bra på sitt sätt tycker jag =) väldigt många fina människor. fast man kommer nog inte lika nära nytt folk som man gjorde förra året, då man bodde på internatet blev man ju taighta med dem som bodde där och alla andra fast som sagt det känns som en helt annan klass iår.

åh, tänka sig. här jag bor är sjukt nära till havet. typ en kvart i gångavstång. och jag som älskar havet det är helt underbart! och det finns sjukt många fina promenad sträckor. det är underbart!

nej, nu ska jag skriva ett tal tills på måndag. det har hänt så sjukt mycket så jag skulle kunna skriva massa men vi får ju hoppas att det inte dröjer lika länge tills jag skriver igen.

jag saknar många men det känns bra att vara här.
kärlek/Mariah

RSS 2.0